U.S. Space & Rocket Center

I oktober/november 2012 besøgte jeg det sydlige USA. Her besøgte jeg blandt andet U. S Space & Rocket Center.

A-12

Centret er placeret i Huntsville, Alabama og er bestemt et besøg værd. Der er noget for hele familien, da der er store dele af centret der henvender sig til børn, hvor de kan prøve forskellige maskiner og et par mindre forlystelser. Centret har udstillet en af de 3 tilbageværende Saturn V raketter – Den er stor, og den er placeret inden døre hvor den ligger ned. Udenfor har de så verdens eneste vertikalt stående replica af en Saturn V. En anden stor udstilling er “Pathfinder – The World´s Only Full Stack Space Shuttle Exhibit”.

The World´s Only Full Stack Space Shuttle Exhibit

Centret var også sidste hjem for Miss Baker, en af 2 aber, som 28 maj 1959 blev sendt 300 miles op i et af hærens Jupiter missiler, og kom tilbage levende. Den anden abe døde få dage efter landingen, men Miss Baker levede frem til 1984, hvor hun døde af nyrefejl. Hun blev 27, og er begravet ved centret sammen med hendes “mand” Big George, som døde 5 år tidligere.

Udover en masse store raketter udstiller centret forskellige mindre raket- og missilsystemer såsom HAWK, Roland, Chaparral. Centret byder også på en 3D biograf og en IMAX biograf.

Centret tilbyder også dagligt en bustur til Redstone Arsenal, hovedkvarteret for The Army Materiel Command og NASA’s Marshall Space Flight Center.

Simulatorer

Der er mange forskellige simulatorer, og ikke kun fly, men også helikoptere og biler. Der er blandt andet en Apache simulator til 2 mand: En pilot og en skytte og en Humvee simulator, også med plads til 2.

Baggrunden for både Humvee og Apache simulatoren er spillet “Americas Army”. Et spil udviklet af den amerikanske hær og fungerer blandt andet som rekrutteringsværktøj. En detalje i spillet er, at man kan kun spille amerikaner og ikke skurk.

Mobile Quarantine Facility

De har også en specialbygget Airstream campingvogn stående. En såkaldt Mobile Quarantine Facility (MQF). Den blev brugt til at sætte Apollo besætningen i karantæne efter de var returneret fra månen, da man dengang ikke vidste hvad et besøg på månen betød for mandskabet, og om de have bragt “måne baciller” med hjem. Der blev bygget 4 vogne til Apollo mission 11-14. Apollo 13 anvendte ikke deres, da de ikke kom til månen og efter Apollo 14 droppede NASA karantænerne, da ingen “måne baciller” var dukket op.

Den vogn som står på centret er den som Apollo 12 boede i under deres karantæne. Der er ikke meget plads. I den ene side er der et lille opholdsrum, og i den anden er der køkken, køjer, badeværelse samt diverse medicinsk udstyr og et avanceret luftfiltreringssystem.

Apollo 16 Command Module

Centret har desuden udstillet “Apollo 16 Command Module”, som var med til månen og tilbage i april 1972.

Space Camp/Aviation Challenge

En stor del af centret anvendes til de forskellige lejre hvor børn over en eller flere dage kan prøve at lege astronauter eller jagerpiloter.

Nedenfor en video om “Space Camp”.

Læs mere om Space Camp og Aviation Challenge: http://www.spacecamp.com

Afslutning

Centret er placeret i Huntsville, Alabama. Adressen er:
U.S. Space & Rocket Center, One Tranquility Base, Huntsville, AL 35805.
Centret ligger:

  • ca. 3 1/2 times kørsel fra Memphis, Tennessee.
  • ca. 3 1/2 times kørsel fra Atlanta, Georgia.
  • ca. 2 timers kørsel fra Nashville, Tennessee.
  • ca. 1 1/2 times kørsel fra Birmingham, Alabama.

Hjemmeside: https://rocketcenter.com


Forfatter: MHK – Flykending.dk

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.