Jacksonville Beach Sea & Sky Spectacular

I oktober/november 2012 besøgte jeg det sydlige USA, og jeg besøgte blandt andet en række flymuseer samt et enkelt airshow. Airshowet var “Jacksonville Beach Sea & Sky Spectacular” i dagene 20-21 oktober.

Jacksonville er placeret i det nordøstlige Florida og det betød dejligt vejr begge dage med omkring de 25-28 grader. Flyveopvisningerne foregik ude over vandet, mens tilskuerne stod inde på stranden.

Jeg havde valgt at indlogere mig tæt på stranden på hotel Casa Marina, og kunne nemt gå de 50 meter fra hotellet ud til stranden de 2 dage. Hotellet tilbød også (mod betaling) at overvære airshowet fra tagterrassen “Penthouse Lounge”.
Der ligger flere hoteller ud mod stranden hvor man har mulighed for at overvære airshowet fra en altan. Ved bestilling af værelse, vær dog opmærksom på at få et værelse på den rigtige side!

Programmet begge dage var næsten identisk, og begge dage var det opvisningsholdet Blue Angels som var hovedattraktionen. Blue Angels har til daglig base i Florida, men i den nordvestlige del af Florida, nemlig Naval Air Station Pensacola.

Desuden bød airshowet på et par nye oplevelser for mig. Det var første gang jeg så F-22 Raptoren i aktion. Sammen med en Mustang deltog Raptoren også i Heritage Flight, som er et indslag jeg har oplevet i alle de amerikanske airshows jeg har overværet. En anden første gang var opvisningen af U.S. Coast Guard med deres Dolphin.

Normalt er der også et større område med fly på static display, men ikke her. Der var ganske vist et område bag stranden hvor der var en række stande, men de havde næsten allesammen fokus på rekruttering til blandt andet det amerikanske flyvevåben, søværn og hær.
En enkelt F-16 havde dog sneget sig med ved flyvevåbnets stand. Den var malet i Thunderbirds farver.

Sikkerhed

Ved indgangen til det centrale område på stranden og området bag ved, var der kontrol af bagage hvor gang man skulle ind i området.

Afslutning

Det var første gang jeg overværede et airshow som blev afviklet ude over vandet, og det fungerede rigtigt godt med sand mellem tæerne. Samtidigt gav det en række muligheder for blandt andet at gennemføre redning til søs, som ikke helt er det samme inde over en græsplæne.

Jacksonville prøver at holde airshow hvert år, og desuden afholde dem skiftevis ved stranden og på Naval Air Station Jacksonville.


Forfatter: MHK – Flykending.dk

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.