The National Navy SEAL Museum

Jeg besøgte museet i 2013. Siden da er museet udvidet.

Museet er placeret ved kysten i Fort Pierce hvor Navy Seals i første omgang blev oprettet, dog ikke som vi kender dem i dag.

Det hele begyndte under 2. Verdenskrig i 1941, efter Pearl Harbour. Nu da USA var i krig, skulle man bruge en enhed som kunne hjælpe med at fjerne forhindringer ved amfibielandgange. Kaptajnløjtnant Draper Kauffman fik en hasteopgave med at samle og uddanne “The Naval Combat Demolitioneers”. Der skulle også bruges et sted til at gennemføre uddannelsen, og valget faldt på Fort Pierce som i juni 1942, blev hjemsted for den nye “Naval Combat Demolition School”.

SEAL Delivery Vehicle

Senere under 2. Verdenskrig opstod der nye behov og man dannede derfor to “Underwater Demolition Teams”. I 1962 oprettede man Navy Seal Team ONE og TWO. I dag foregår træningen i Californien.

Mark V Special Operations Craft (SOC)

Museet fortæller historien fra dengang og frem til nu. Man bliver specielt imponeret af det ældre udstyr, og de mænd som frivilligt brugte det.

En af udstillingerne er en redningsbåd fra skibet Maersk Alabama, der blev overtaget af somaliske pirater den 8. april 2009. Båden er den faktiske redningsbåd hvorpå Kaptajn Richard Phillips blev holdt som gidsel i fem dage før han blev reddet af Navy Seals den 12. april 2009. Hele begivenheden er blevet filmatiseret med Tom Hanks i hovedrollen

Museet ligger tæt ved stranden, så de der ikke er med på et museumsbesøg kan tilbringe ventetiden her 🙂

Hjemmeside: https://www.navysealmuseum.org


Forfatter: MHK – Flykending.dk

Bookmark permalink.

Skriv et svar