B-52 Memorial Park

B-52 Memorial Park er dedikeret til mænd og kvinder fra 360 Bomb Wing og beboerne i Orlando området for at ære det tætte sammenhold der var mellem medlemmerne af The USAF Strategic Air Bomb Command og området i perioden 1957 til 1974.

Flyet var tidligere en del af 306. Bomb Wing på McCoy Air Force Base (nu Orlando International Airport, MCO). Før det endte tilbage i Orlando var flyet en del af 7. Bomb Wing, Carswell, Texas.

“Boeing B-52 Stratofortress er et strategisk langdistance bombefly. Det er subsonisk, dvs. at det i lighed med almindelige trafikfly flyver langsommere end lyden. Det har været anvendt af United States Air Force siden 1955 og erstattede på det tidspunkt Convair B-36 Peacemaker og Boeing B-47 Stratojet. Internt kaldes flyet BUFF (Big Ugly Fat Fellow).
Selvom det blev bygget til at bære atomvåben under den kolde krig, benyttes det i dag primært til at bære konventionel bombelast. Det kan bl.a. medføre krydsermissiler. Flyet har en meget lang rækkevidde, bærer en stor bombelast og er økonomisk i drift sammenlignet med resten af United States Air Forces flåde af strategiske bombefly.” – Wikipedia.


Forfatter: MHK – Flykending.dk

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.